donderdag 7 oktober 2010

DAG 4 (07-10-'10): Prototypes gaan testen

Deze morgen was er allereerst een lezing over Innowiz. Deze werd gegeven door Pieter Michiels en Becky Verthé. Hierin werden de vier Innowiz-stappen uitgelegd en werd ook in groepjes enkele technieken uitgewerkt.
Daarna was het weer aan ons om ons te focussen op ons project: fietsspeldsieraad.
We begonnen hierbij meteen met het uittesten van ons prototype (dat we gisteren maakten) uit te testen. We kwamen al snel tot te conclusie dat er n-toch nog enkele problemen waren die we over het hoofd zagen. Hoofdzakelijk het feit dat als je aan het fietsen bent en ergens moet stoppen je je voet van je pedaal moet halen en op die manier het draadje van de skipashouder in de weg zat. Dan was de oplossing dat de het hele mechanisme aan de binnenkant van de pedaal gingen verwerken in plaats van aan de buitenkant. Testen we dit uit dan kwamen we tot het probleem wat de fietsklem een deel van je broek richting de ketting trok en dat is nu juist niet de bedoeling. We zijn dan maar gaan kijken om iets te veranderen aan de fietsspeld zodat ook dat probleem opgelost was.


Hiermee hadden we dus een eerste werkend prototype. Om de wensen van de bedenkster toch wat te volgen, zijn we ook een eerste prototype van een juweel te gaan maken. We zouden werken met een horloge/fietscomputer verwerkt in de fietsspeld als deze als juweel wordt gebruikt. Wordt de fietsspeld aan het been gedragen tijdens het fietsen, kan het horloge/fietscomputer op het stuur geklikt worden. Eenvoudig prototype is hieronder weergegeven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten